Parchet stratificat din stejar cu 1,2 mil. € de la UE

Autor: Adriana Rosoga 25.11.2009

Producatorul de parchet din stejar masiv Alba din localitatea Cincu, judetul Brasov, care anul trecut a rulat afaceri de peste 925.000 de euro, isi va diversifica productia de parchet de stejar cu ajutorul utilajelor pe care le va achizitiona si pentru care urmeaza sa primeasca fonduri europene de peste 1,2 mil. euro.

"Vrem sa diversificam productia si sa realizam parchet stratificat de stejar. Am inceput cu surse proprii constructia unei hale de productie cu o suprafata de 1.000 de metri patrati, insa datorita conditiilor economice si a dificultatii obtinerii unui credit, nu stim daca vom reusi sa finalizam tot proiectul", spune Iuliana Nemes, administratorul firmei Alba. Compania produce in prezent circa 10.000 de metri patrati de parchet masiv din stejar pentru pietele externe.

"Intentia noastra este totodata sa valorificam si deseurile rezultate in urma productiei". Proiectul "Achizitionare de utilaje de comprimare cu obtinere de pelet si dotarea liniei de parchet existenta cu utilaje performante" a fost depus anul trecut in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), iar utilajul cel mai costisitor este cel pentru productia de pelet (deseuri lemnoase - n.r.) care are o valoare de aproximativ un milion de euro.

Cine ia banii:

Compania: Alba din localitatea Cincu, judetul Brasov

Obiect de activitate: productie de parchet din stejar masiv

Proiectul: "Achzitionare de utilaje de comprimare cu obtinere de pelet si dotarea liniei de parchet existenta cu utilaje performante"

Suma pe care o primesc de la UE: 1,2 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008: 925.000 de euro