Griro vrea sa-si trimita angajatii la MBA pe bani europeni

Autor: Adelina Mihai 25.11.2009

Producatorul de utilaje pentru industria chimica Griro, detinut de omul de afaceri iordanian Fathi Taher si de Nicolae Badea, presedintele clubului de fotbal Dinamo, care are in prezent 560 de angajati, intentioneaza sa isi trimita o parte din salariati la programe de MBA, care ar putea fi finantate si din fondurile europene pentru resurse umane.

"Deocamdata, in 2010 vom plati din fonduri proprii cel putin patru programe de MBA pe care le vom oferi angajatilor tineri, cu potential, din zona comericala si zona de productie a uzinei", sustine Radu Balan, directorul general al Griro.

Compania si-a bugetat 50.000 de euro pentru investitiile in resurse umane de anul viitor, iar 15.000 de euro vor fi folositi pentru plata unor module la programe de MBA pentru angajati. Cursurile urmeaza sa se desfasoare, cel mai probabil, in cadrul scolii de afaceri britanice Open University Business School (OUBS), care ofera in Romania un MBA in parteneriat cu Codecs. Un program de MBA in cadrul OUBS costa aproximativ 15.000 de euro, in timp ce un singur modul costa cateva mii de euro.

"Daca vom reusi sa obtinem aprobare pentru un proiect finantat din fonduri structurale in 2010, cu siguranta ca vor merge mai multi, cam 10 - 15 angajati cu varste intre 25 si 35 de ani, la un program de MBA. Cert este ca anul viitor vor incepe programul un numar cuprins intre patru si sapte angajati, care vor urma unul sau doua module finantate de companie", precizeaza Stefan Glod, directorul departamentelor de organizare, resurse umane si administrativ din cadrul Griro.

Compania Griro, care a incheiat anul trecut afaceri in valoare de 20,6 mil. euro, estimeaza o crestere a afacerilor din acest an pana la 20,7 mil. euro.

"Cresterea este de aproximativ 13% in lei. In ultimii trei ani, am investit opt milioane de euro in echipamente, in renovari de birouri, in achizitia unor softuri specializate de proiectare si in formare profesionala. Pentru 2010 intentionam sa investim un milion de euro in echipamente tehnologice si instalatii", mai spune Balan. Pana la sfarsitul anului, compania estimeaza un profit de peste 760.000 de euro.

Griro a finalizat un program pentru formarea a 89 de angajati din pozitii de management si de executie finantat din fonduri Phare, cu o valoare totala de 70.100 de euro, proiect realizat in parteneriat cu Codecs.

"In paralel, 91 de angajati au participat la alte programe de dezvoltare si cursuri de specializare, finantate din fonduri proprii, care au avut o valoare totala de 25.000 de euro", explica Balan. Si in 2008 compania a derulat un program de dezvoltare organizationala adresat unui numar de 110 angajati in valoare de 31.000 de euro.