Dupa scaderi de 15-20%, Alprom Pitesti vrea sa creasca in 2010

Autor: Ioana David 25.11.2009

Omul de afaceri Catalin Chelu, care anul acesta a preluat 51,7% din actiunile fabricii de mobila Alprom Pitesti, spune ca in ultimele luni perioada pentru care se incheie contracte s-a redus foarte mult, ceea ce lasa loc de putina predictibilitate pentru 2010.

"Contractele pe un an nu mai exista. Nici macar cele pe sase luni. Trebuie sa ne specializam pe comenzi scurte, rapide, elastice", a afirmat Chelu.

Fabrica Alprom a inregistrat in primele zece luni ale acestui an o scadere de 15-20% a afacerilor, dar afacerile s-ar putea stabiliza in primavara, astfel ca anul viitor Alprom ar putea inregistra o cifra de afaceri de 11 mil. euro, fata de 8-9 mil. euro in 2009. Fabrica face parte din grupul Alprom, care include mai multe firme, printre care si una de semifabricate cu o cifra de afaceri la jumatate din cea realizata in pro ductia de mobila.

"Boala generala in prezent este ca nu se pot face prognoze. Anu mite contracte, anumiti parteneri stabili cad si ei. Asistam la un pro ces in care nu mai exista vizi bilitate pe 5-6 luni, care inainte era un minim. Trebuie sa ne adaptam", a spus Chelu care a adaugat ca nu are de gand sa restranga activitatea companiei.

In ceea ce priveste alte achizitii, omul de afaceri a spus ca le are in vedere "daca este cazul si daca exista o oferta foarte buna".

Alprom este unul din tre cei mai vechi produca tori de mobila de pe piata locala, care a fost afectata, ca de altfel toata industria, inca de anul trecut de reducerea cererii. Mare parte dintre contractele Alprom sunt pentru export.

Chelu a achizitionat 51,7% din actiunile Alprom Pitesti in vara acestui an prin intermediul companiilor Vulturul Comarnic, Altur Slatina, Aprico Consult Galati si Fartexim Galati, prin cumpararea actiunilor detinute de salariati in urma privatizarii prin MEBO.

Un pachet de 43% din titlurile producatorului de mobila a fost achizitionat de compania Financiar Urban, contro lata de omul de afaceri argesean Gheorghe Vasai. Catalin Chelu nu a precizat suma pe care a platit-o pentru a intra in posesia pachetului majoritar de actiuni al Alprom.