Uniqa incearca sa atraga clienti pe RCA cu servicii de avertizari meteo

Autor: Ciprian Botea 26.11.2009

Uniqa Asigurari spera sa incheie 160.000 de polite de raspundere civila auto (RCA) in 2010 odata cu lansarea serviciului de avertizare meteo privind producerea de fenomene meteo extreme, MeteoAlert. Serviciul este gratuit si va fi disponibil initial doar clientilor din segmentul RCA care vor incheia sau isi vor reinnoi polita de asigurare incepand din luna decembrie.

In 2008 Uniqa a avut 130.000 de clienti RCA, dar anul acesta compania a pierdut din portofoliul de clienti in conditiile in care a avut licenta suspendata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) timp de catreva luni, a spus Alfred Vlcek, vicepresedintele Uniqa Asigurari.

MeteoAlert este furnizat prin intermediul companiei austriece de servicii meteo Ubimet fiind disponibil atat prin sms, cat si prin e-mail. Reprezentantii Uniqa spun ca principalul avantaj este acela ca informatiile sunt localizate precis, avertizarile fiind emise pentru zona in care locuieste clientul. "Avertizarile sunt realizate special pentru fiecare client Uniqa, in functie de domiciliul lui, pe baza codului postal. Fiecare client va primi avertismente exacte si localizate, pentru orasul sau, cu cel putin doua ore inainte de producerea fenomenelor", a precizat Vlcek. Avertizarea meteo de la Uniqa este disponibila inclusiv autoritatilor locale.

MeteoAlert este primul serviciu de acest fel lansat de catre o companie de asigurari din Romania. Uniqa mai ofera alerte privind producerea de fenomene meteo extreme clientilor din Austria si din alte cateva tari din Europa Centrala. Pagubele produse in Romania de fenomenele meteo extreme (furtuni, ninsori abundente sau polei) se ridica la 150 mil. euro pe an, iar valoarea acestora este in crestere, a notat vicepresedintele Uniqa. Reprezentantii Uniqa Asigurari spun ca serviciul va fi extins ulterior si catre celelalte categorii de clienti, inclusiv cei care incheie polite de asigurare obligatorie a locuintelor prin reteaua Uniqa.

Asigurarea obligatorie a locuintelor va fi realizata, incepand de anul viitor, de catre Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) prin intermediul celor 13 companii membre. Uniqa detine 15% din actiunile PAID.

Uniqa se numara printre primele zece societati de asigurari din Romania, in primele sase luni din 2009 inregistrand prime brute subscrise de 248 de milioane de lei.