Barroso: Am incercat sa formez un Colegiu al comisarilor care poate genera idei noi

Ziarul Financiar 27.11.2009

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a sustinut ca pe baza nominalizarilor facute de statele membre, a incercat sa creeze un Colegiu al comisarilor care sa poata genera idei noi si care va fi unul decisiv pentru redresarea Europei, informeaza Mediafax.

"Avem un program european, iar acum avem o echipa europeana. Pe baza nominalizarilor facute de statele membre, am incercat sa creez un Colegiu (al comisarilor, n.red.) care poate genera idei noi si un nou impuls pentru cele mai mari provocari cu care ne confruntam in prezent in Europa", afirma Barroso.

"Acest colegiu va implementa liniile directoare politice pe care le-am prezentat Parlamentului European. Sunt increzator ca acest Colegiu va fi unul decisiv pentru indrumarea Europei spre redresare si catre o economie de piata sustenabila care sa lucreze pentru oameni", a mai declarat Barroso.

Presedintele CE a spus ca a urmarit crearea unei Comisii puternice "pentru a face fata unui rol consolidat al Europei, inclusiv pe scena internationala, oferit de Tratatul de la Lisabona". "Una dintre indatoririle cheie ale acestui Colegiu va fi de a transforma in realitate noile oportunitati reprezentate de Tratatul de la Lisabona", a spus Barroso.