Training cu bani de la UE pentru 180 de viitori antreprenori

Autor: Adriana Rosoga 30.11.2009

Firma de training Extreme Training din Bucuresti, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 100.000 de euro, va primi fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 1 milion de lei (circa 234.000 de euro) pentru a instrui 180 de persoane in dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale.

"Proiectul promoveaza antreprenoriatul in regiunea Bucuresti-Ilfov printr-o serie de seminarii de prezentare a oportunitatilor antreprenoriale in aceasta zona, urmate de o serie de traininguri in domenii conexe initierii si gestionarii unui business", spune Dan Lambescu, managerul proiectului Business StartUp.

Valoarea totala eligibila a proiectului Business StartUp este de 1,1 milioane de lei (257.000 de euro). Proiectul a fost depus in cadrul "Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor."

Implementarea se va face in trei etape, prima etapa constand in realizarea unei campanii pentru promovarea culturii antreprenoriale si a oportunitatilor de afaceri existente in regiunea Bucuresti-Ilfov, in timp ce in urmatoarea etapa se sustin cursuri pentru dezvoltarea cunostintelor teoretice si a abilitatilor practice necesare in antreprenoriat.

"Sunt organizate sase module. Un modul are o durata de o luna si cuprinde cursurile: managementul proiectelor, dezvoltare antreprenoriala, dezvoltare manageriala si comunicarea in mediul bussines. In prezent se implementeaza primele doua etape. Prima etapa este continua pe tot parcursul proiectului, iar cea de-a doua se desfasoara in perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010", precizeaza Dan Lambescu.

Ultima etapa va consta in elaborarea unui help-desk online pentru cei care vor sa-si deschida o afacere, iar cele mai bune idei de afaceri vor fi premiate in cadrul unui concurs online.

"In urma implementarii proiectului vor fi instruite 180 de persoane ca beneficiari directi ai cursurilor si un numar de aproximativ 2.500 de persoane ca beneficiari ai campaniei de promovare a culturii antreprenoriale si ai instrumentelor online pentru dezvoltare antreprenoriala. Fiecare beneficiar trebuie sa urmeze intregul modul de patru cursuri, derulate pe parcursul unei luni, existand sase grupe, fiecare a cate 30 de persoane", precizeaza Lambescu.

El spune ca prima grupa a finalizat deja modulul de cursuri in luna noiembrie, urmand ca fiecare dintre cele cinci grupe ramase sa urmeze modulul lunar pana in luna aprilie 2010. "Participantii la cursuri au trecut printr-o etapa de selectie, dupa completarea unui formular de inscriere la care au atasat o scrisoare de intentie si CV-ul. In selectie s-a tinut cont in primul rand de motivatia fiecarui aplicant si s-a urmarit respectarea unor criterii precum varsta, sex, loc de munca, orientare sexuala, dizabilitati", spune managerul de proiect.

Extreme Training are 13 angajati, iar dintre acestia patru traineri vor sustine cursurile in cadrul acestui program.

Cine ia banii:

Compania: Extreme Training, Bucuresti

Obiect de activitate: servicii de formare profesionala

Proiectul: Business StartUp

Suma pe care o primesc de la UE: 234.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 100.000 de euro