Systronics face 8,5 mil. euro din vanzarea placilor electronice

Autor: Laurentiu Cotu 30.11.2009

Producatorul de componente electronice Systronics din Arad, controlat de grupul elvetian Cicor Technologies, estimeaza o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro in acest an, rezultat similar cu cel obtinut in 2008.

"Criza financiara mondiala a determinat o reducere generala a consumului si implicit a cererii din partea clientilor nostri, acest aspect fiind vizibil mai ales in prima jumatate a anului. Cu toate acestea, datorita faptului ca am demarat colaborari cu noi clienti externi, estimam pentru acest an o cifra de afaceri la nivelul anului 2008", a declarat Cosmin Popa, Chief Operating Officer Systronics.

Potrivit reprezentantilor companiei din Arad, piata de electronica la nivel mondial este in continua crestere datorita utilizarii produselor electronice in tot mai multe domenii si aplicatii.

Compania Systronics produce elemente electronice si hardware, dezvolta aplicatii pe baza unor specificatii, industrializeaza si procura componente electronice, servicii post-vanzare, pentru diverse firme din domeniul industrial si al telecomunicatiilor.

Partenerii de afaceri externi ai companiei sunt din Elvetia, Germania, Franta si Italia.

"Pentru urmatoarele 18 luni ne-am planificat investitii de aproximativ un milion de euro pentru cresterea capacitatilor de productie ale companiei. Systronics se orienteaza in continuare spre domeniile telecomunicatii, industrial sau bunuri de larg consum", spune Cosmin Popa.

Compania a finalizat anul trecut constructia unei noi unitati de productie cu suprafata de aproximativ 3.500 mp, alocand totodata aproximativ 1 mil. euro pentru achizitionarea de noi echipamente.