Ministerul Comunicatiilor a aprobat spre finantare proiecte IT&C in valoare de 146,8 milioane euro

Ziarul Financiar 30.11.2009

Ministerul Comunicatiilor a aprobat spre finantare proiecte IT&C in valoare de 146,8 milioane de euro, din care aproximativ 90 milioane de euro vor fi asigurati din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), a anuntat, luni, institutia citata de Mediafax.

Pentru sectorul e-guvenare (operatiunea 3.2.1) au fost aprobate 15 proiecte in valoare totala de aproximativ 180 milioane de lei, contractele fiind deja semnate.

"Pentru a incuraja absorbtia fondurilor structurale si pentru a oferi posibilitatea inscrierii a cat mai multe proiecte in vederea finantarii, Ministerul Comunicatiilor a decis lansarea unui nou apel pentru aceasta operatiune. Incepand cu data de 9 septembrie MCSI a inceput inscrierea de noi proiecte de e-guvernare", se arata in comunicat.

Suma totala alocata acestui apel de proiecte este de 142 milioane de lei, din care aproximativ 116 milioane lei de la FEDR si 26 milioane lei de la bugetul de stat.

Potrivit ministerului, suma maxima cu care poate fi finantat un proiect ajunge la 21,5 milioane de lei la nivel national si respectiv 5,5 milioane de lei la nivel local.