Orange, Vodafone si Cosmote se asteapta la vizitatori record pe site in decembrie

Autor: Andrei Constantinescu 01.12.2009

Orange, Vodafone si Cosmote - primii trei operatori de telefonie mobila de pe piata, au ajuns sa atraga lunar pe site-urile proprii cateva sute de mii de vizitatori unici, iar estimarile operatorilor arata ca aceasta tendinta va continua. De la pagini web care aveau rolul de a oferi cateva informatii statice despre companie si oferta, site-urile celor trei companii telecom au devenit mult mai complexe ajungand sa atraga, in unele cazuri, vizitatori mai multi decat site-urilor unor publicatii cu notorietate.

Lucrurile vor continua in aceasta directie, iar decembrie este una dintre cele mai faste perioade, spun operatorii. "Ne asteptam la o crestere semnificativa a traficului catre site-ul Orange in luna decembrie, deoarece aceasta este traditional luna cu cele mai atractive oferte si cele mai mari vanzari", a declarat pentru ZF Andreea Belenes, Online Division Manager al companiei Orange.

"Principalele motoare care vor genera cresterea traficului pe site in decembrie sunt informatiile despre ofertele Orange, in special informatiile despre telefoane si planuri tarifare si ofertele exclusive dedicate clientilor care cumpara din magazinului online", a adaugat ea.

In septembrie, site-ul Vodafone a avut 550.000 de utilizatori unici, in octombrie numarul a crescut la 630.000, iar pe baza datelor inregistrate pana acum, compania se asteapta ca in luna noiembrie numarul vizitatorilor unici sa depaseasca valoarea mentionata, au afirmat oficialii Vodafone. "Ne asteptam ca tendinta de crestere a traficului pe site-ul nostru sa continue si in lunile urmatoare, un efect normal in perioada de sarbatori in care volumul tranzactiilor online creste foarte mult, dar determinat, in plus si de eforturile facute pentru a oferi clientilor servicii de care sa beneficieze simplu si usor, in mediul online", au adaugat ei.

Cosmote: Clientii cauta promotii

Numarul de vizitatori constanti ai site-ului Cosmote este de cateva sute de mii pe luna, in crestere fata de anii precedenti, spun oficialii Cosmote. Cresterea se datoreaza atat extinderii bazei de utilizatori, precum si unui interes mai mare din partea tututor categoriilor de utilizatori pentru produsele, serviciile si promotiile companiei, au explicat ei. "Luna decembrie marcheaza si o crestere a numarului de vizitatori ai site-ului. Produsele telecom sunt in topul preferintelor utilizatorilor pentru cadourile de Craciun. Site-ul companiei este consultat pentru a urmari promotiile in curs sau pentru a afla mai multe detalii despre produsele pe care clientii doresc sa le ofere celor dragi", au mai spus oficialii companiei telecom. In anii anteriori, in aceeasi perioada a anului, cea mai accesata sectiune a site-ului a fost cea de abonamente si oferte telefoane.

Site-ul Orange a avut cei mai multi vizitatori unici, din ultimele 10 luni in octombrie, respectiv 782.466, comparativ cu Vodafone care a avut 622.136 de vizitatori unici in aceeasi luna, potrivit datelor furnizate Studiul de audienta si trafic internet (SATI), realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT). Site-ul Cosmote nu este auditat de SATI.