Cel mai scump executiv recrutat de head-hunteri

Autor: Alina Pahoncia 03.12.2009

Cel mai mare venit al unui executiv plasat de head-hunteri in acest an a fost de 18.000 de euro, potrivit datelor furnizate ZF de patru firme specializate in recrutarea la nivel de top management.

Cele mai mari venituri incasate de executivii de top (CEO, country manager sau director general) plasati de companiile de executive search in acest an variaza intre 12.000 si 18.000 de euro, in conditiile in care anul trecut porneau de la 16.000 si ajungeau pana la 23.000 de euro.

Salariile executivilor de top nu au scazut in anul crizei. Veniturile insa in anumite situatii s-au diminuat, dar nu ca valoare absoluta a bonusurilor acordate de angajatori, ci mai degraba pentru ca targeturile, care in anii trecuti erau depasite cu usurinta de sefii din companii, au devenit in 2009 un fel de "misiuni imposibile".

"Bonusurile sunt mai mici, insa in ceea ce priveste salariul fix, nu am sesizat schimbari. In schimb, au scazut pretentiile candidatilor, oamenii sunt mai flexibili si au asteptari mai scazute", spune Radu Manolescu, managing partner al K.M. Trust & Partners.

"Posturile de top si middle management sunt critice pentru supravietuirea companiilor. Daca anii trecuti numai sa nu vrei sa vinzi nu vindeai, acum iti trebuie oameni foarte buni, care sa reuseasca sa se descurce in conditii de piata mult mai dificile", spune Oana Datki, country manager al Consulteam, reprezentantul gigantului mondial de consultanta in resurse umane Mercer.

Cititi luni in Profesii care este topul celor mai mari salarii ale executivilor plasati de head-hunteri in 2009.