Dupa deschiderea primului Ferrari Store la Bucuresti, Forza Rossa se extinde in Franta. GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 06.12.2009

Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, controlat de Ion Bazac, fostul ministru al sanatatii din partea PSD si Cefin Holding, a inaugurat ieri primul Ferrari Store din Europa de Est la Bucuresti, in urma unei investitii de aproape patru milioane de euro.

Vizionati imagini de la deschiderea primului Ferrari Store din Europa de Est la Bucuresti

In cadrul evenimentului a participat si pilotul Ferrari de Formula 1, Giancarlo Fisichella.

In 2010 Forza Rossa va deschide in Franta un alt Ferrari Store pe o suprafata de 100 mp, in urma unei investitii de 2 mil. euro, urmat de un dealer Ferrari, potrivit declaratiilor lui Ion Bazac, presedintele Forza Rossa.

Ion Bazac, fostul Ministru al Sanatatii estimeaza vanzari de peste 2 mil. euro pentru primul magazin Ferrari de pe piata locala, situat pe Calea Victoriei, o artera de pe care insa multi retaileri de lux precum Hugo Boss, Catwalk sau Escada au plecat din cauza vanzarilor slabe. "In cazul Ferrari Store vanzarile anuale se calculeaza in functie de suprafata magazinului. Ne asteptam sa fim in Romania undeva la 5.500 de euro pe metru patrat pe an", a subliniat Bazac. Suprafata noului magazin este de 500 de metri patrati. In cadrul magazinelor Ferrari Store sunt comercializate produse sub brandul Ferrari, de la articole de imbracaminte, la suveniruri sau machete ale masinilor.

Cel mai scump exponat din Ferrari Store este o masina de Formula 1, cu un pret de 200.000 de euro, dar care nu este echipata si cu un motor, in timp ce printre cele mai ieftine se numara articole precum tricouri, cani sau mausepads, cu preturi de sub 10 euro.