Obiectele de arta si antichitatile au dus la 8 mil. euro investitia in renovarea hotelului de cinci stele Grand Continental

Autor: Mirabela Tiron 06.12.2009

Mobila din lemn de cires cu mahon de la targul de antichitati din Parma, mocheta din Danemarca si candelabre din Viena, acestea sunt o parte din obiectele cu care a fost decorat cel mai nou hotel de cinci stele de pe piata din Capitala, Grand Hotel Continental, de la care proprietarii asteapta incasari de 2,6 milioane de euro in primul an de functionare.

"Toate obiectele din hotel au fost achizitionate pe parcursul a doi ani, prin participarea la diferite licitatii in strainatate, dar si la targuri si expozitii din Viena si Parma. Intregul hotel este decorat cu obiecte de arta si antichitati", a declarat Daniela Mirea, arhitectul hotelului si sotia omului de afaceri Radu Enache, proprietarul Grand Hotel Continental, parte a grupului hotelier Continental, cu afaceri de 27 milioane de euro anul trecut.

Noul hotel de pe Calea Victoriei, un monument istoric care apartine fundatiei Elias si care opereaza 59 de camere, sase sali de conferinte cu o capacitate intre 12 si 120 de locuri si doua restaurante, a fost redeschis dupa lucrari de modernizare, in urma unei investitii de circa opt milioane de euro.

"Fiecare camera este amenajata intr-un stil diferit. Spre exemplu, avem un apartament decorat in stil renascentist. Corpul de mobila din lemn de stejar masiv si oglinda din camera au fost cumparate de la targul de antichitati din Parma, in timp ce fotoliile, canapeaua si ceasul au fost achizitionate de la casa de licitatii Dorotheum din Viena", a spus Daniela Mirea, care mai adauga ca obtinerea avizelor pentru renovarea cladirii monument a durat aproape doi ani.

Tariful pe noapte al unei camere din hotelul boutique este de 130 de euro, in timp ce pretul unui apartament ajunge la 380 de euro.

"Acestea sunt preturi promotionale, prin care incercam sa atragem clientii. In primul an de functionare asteptam un grad de ocupare de 60%", a spus Mirea.

Lantul hotelier Continental, controlat de omul de afaceri Radu Enache, a avut incasari in scadere cu 18% in lei in primele zece luni ale anului si un grad de ocupare mediu de 50,8%, iar pentru acest an incasarile sunt estimate la 20 milioane de euro.