Opinie Ionut Bonoiu, Business Magazin: Atentie, voteaza Luminita

Ziarul Financiar 06.12.2009

"O cheama Luminita. Am cunoscut-o acum doua saptamani la turul intai. Are cam 30 de ani si lucreaza intr-o banca dintre primele zece din tara", scrie Ionut Bonoiu, redactor-sef al revistei Business Magazin.

Luminita tocmai se mutase de la un apartament de doua camere la o garsoniera vreo doua statii de tramvai mai departe.

"Inainte plateam 300 de euro chirie pe luna. Acum dau doar 200 si fac doar cu zece minute mai mult in drum spre serviciu. Adica imi raman exact banii pentru a-mi plati leasingul la masina".

Luminita este cel mai bun exemplu pentru generatia celor obisnuiti doar cu cresterea salariilor si cu cariere fulminante, generatia celor care nu stiau (poate doar de prin cartile de eonomie) ce inseamna gustul amar al downsize-ului. Adica al concediilor neplatite, al dilemei de a alege intre a fi dat afara sau a accepta o reducere la jumatate a salariului, al noptilor nedormite la gandul ca ai de platit o rata mai mare ca anul trecut pentru o casa care valoreaza jumatate si pentru care esti chemat la banca sa aduci garantii suplimentare. Despre Luminita si la ce se asteapta ea, indiferent de cine iese presedinte, cititi pe www.gandul.info.