2.100 de euro, cel mai mare salariu oferit pe site-urile de recrutare

Autor: Adelina Mihai 06.12.2009

Cea mai mare oferta salariala postata de angajatorii romani pe site-urile de recrutare este de 2.100 de euro, salariul fiind oferit candidatilor pentru jobul de Iphone developer, potrivit datelor centralizate de motorul de cautare de locuri de munca Balaur.ro.

Pe site-ul de recrutare Ejobs un angajator care recruteaza pentru functia de iPhone developer solicita candidatilor sa aiba bune cunostinte de limbaj de programare Objective C si C++ si sa vorbeasca engleza.

Studiul a analizat oferta de joburi postata de peste 19.200 de angajatori pe 22 de site-uri de recrutare de pe piata locala.

Salarii de 2.000 de euro ar putea primi si cei care vor sa lucreze pe functia de consultant financiar, business development manager sau country manager in vanzari. Cu toate acestea, numai 17% din anunturile postate de angajatori pe site-urile de recrutare contin informatii despre salariul oferit. Salarii de cinci ori mai mari pot obtine romanii care vor sa se angajeze ca ingineri mecanici in Norvegia, unde cea mai mare oferta salariala postata de angajatorii straini ajunge pana la 10.000 de euro.

In domeniul vanzarilor exista in acest moment 3.540 de joburi disponibile, angajatorii din IT recruteaza pentru 2.165 de pozitii, in timp ce companiile din finante sau asigurari fac peste 1.400 de angajari.