UniCredit ieftineste ipotecarele in lei si in euro

Autor: Liviu Chiru 07.12.2009

UniCredit Tiriac Bank, una dintre bancile de top zece, a redus marjele de dobanda pe care le aplica peste indicatorii independenti la creditele cu garantii imobiliare cu pana la 1,5 puncte procentuale atat la lei, cat si la euro.

Astfel, un credit in lei pentru achizitia sau constructia de locuinte este vandut cu o marja de 2,3 puncte procentuale peste indicatorul pietei interbancare Robor la 6 luni, dobanda fiind in prezent de 12,98% pe an. Banca si-a ingustat marja cu 1,5 puncte procentuale.

La creditele de nevoi personale garantate cu o ipoteca UniCredit a ingustat marja cu jumatate de punct, pana la 4,3 puncte. Dobanda este acum de 14,98% pe an. Cea mai importanta reducere de marja a fost insa operata la creditele de nevoi personale cu ipoteca in euro, respectiv de 1,55 puncte procentuale. Astfel, marja a coborat acum la 6,95%, fiind aplicata peste indicatorul Euribor la sase luni. Dobanda nominala ajunge acum la 8,29% pe an.

Mai multe banci au operat ajustari ale dobanzilor la creditele de retail, insa majoritatea s-au concentrat pe finantarile in euro.