Un absolvent de matematica preia 18.000 de angajati Dacia

Autor: Adelina Mihai 07.12.2009

Radu Mavrodin, 41 de ani, un executiv care a lucrat timp de sapte ani in cadrul grupului Lafarge si patru ani la Groupe Michelin, este de la inceputul lunii responsabil de cei 18.000 de angajati ai Dacia Group Renault Romania, fiind noul director de resurse umane al companiei.

Dacia nu a mai avut director de resurse umane de un an incoace, de cand Adrian Lupulescu, momentan director de HR al Freescale Semiconductors pe Europa de Est, a parasit aceasta functie. Interimatul a fost asigurat in toata aceasta perioada de Gabriel Sicoe, directorul executiv de afaceri publice al grupului Dacia.

Misiunea lui Mavrodin la conducerea departamentului de HR al grupului este poate una dintre cele mai grele, avand in vedere faptul ca sindicatul Automobile Dacia este unul dintre cele mai puternice de pe piata. De altfel, Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, spunea recent ca un sindicat de puterea celui de la Dacia, alaturi de care a traversat cinci greve in care i s-a cerut chiar si demisia, nu se mai gaseste pe piata. Companii precum Dacia, Petrom sau ArcelorMittal Galati sunt printre putinii angajatori privati cu peste10.000 de angajati.

Anterior, Mavrodin a lucrat la producatorul de ciment Lafarge, si in Bucuresti, si in Paris, unde nu a avut functii in departamentul de HR. La producatorul francez de anvelope auto Michelin, Mavrodin a fost responsabil de cateva proiecte derulate de companie in Romania si in Franta, in orasul Clermond- Ferrand. Timp de doi ani, a fost director de resurse umane pe Romania si Balcani in cadrul grupului Michelin.