RCS&RDS intra cu net mobil la 7,2 Mbps in Bucuresti

Autor: Adrian Seceleanu 08.12.2009

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori de telecom locali, a lansat serviciile de internet mobil la viteze de descarcare a datelor de pana la 7,2 Mbps si in Bucuresti - una dintre cele mai concurentiale piete de telecom, dar care are si cei mai educati si mai bogati utilizatori. RCS devine astfel cel de-al cincilea furnizor de servicii de internet mobil de mare viteza din Bucuresti, dupa Orange, Vodafone, Romtelecom si Cosmote (prin Zapp).

Compania controlata de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari intra pe piata cu cele mai agresive tarife la internet mobil, respectiv abonamente cu preturi care variaza intre 0 si 15 lei (TVA inclusa).

"Serviciul Digi Net Mobil este disponibil din vara acestui an la nivelul intregii tari, la viteze de 384 kbps, si in orasele Timisoara, Bihor, Brasov, Craiova, Constanta, Cluj-Napoca si Iasi, la viteze de pana la 7,2 Mbps", potrivit reprezentantilor RCS&RDS.

In cazul clientilor existenti ai companiei, care au cumparat abonamentele de acces fix la internet Fiberlink 2 sau Cablelink 2 (internet de pana la 100 Mbps), tariful pentru Digi Net Mobil este zero, la fel ca si pentru clientii Digi Mobil (telefonie mobila), si creste la 10 lei (TVA inclusa) pentru clientii Fiberlink 1 sau Cablelink 1 (internet de pana la 50 Mbps) si pentru cei ai serviciilor de televiziune prin cablu sau prin satelit Digi TV.

Compania vinde serviciul de acces la internet si separat, caz in care abonamentul Digi Net Mobil costa 15 lei (TVA inclusa).

Pentru clientii care sunt interesati de serviciile de telefonie si internet mobil ale RCS, compania propune abonamentul de comunicatii mobile la 2 euro si net mobil la un tarif redus de 10 lei pe luna,

"Astfel, cei care doresc sa aiba internet de la RCS & RDS pe terminalele mobile si nu sunt deja clienti ai companiei se pot abona la Digi Mobil de 2 euro si beneficiaza de un abonament redus de 10 lei (inclusiv TVA) pentru un trafic nelimitat. De asemenea, acestia pot opta pentru Digi Mobil cu abonament de 0 euro si pot avea internet mobil cu tarif de 0,1 euro/1 Mb. Oferta este disponibila pe telefoanele mobile cu un modem 3G incorporat care sa permita viteze de pana la 3,6 sau 7,2 Mbps", spun reprezentantii RCS.

Pana la finele anului, RCS&RDS va extinde serviciul Digi Net Mobil, cu viteze de pana la 7,2 Mbps, in alte zece orase, respectiv Ploiesti, Sibiu, Targu-Jiu, Resita, Bacau, Suceava, Slatina, Arad, Vaslui si Ramnicu-Valcea.

Din punctul de vedere al acoperirii 3G RCS&RDS este cu mult in urma rivalilor sai: Orange si Vodafone acopera cateva sute de localitati in timp ce Cosmote (Zapp) acopera cu reteaua 3G 55 de orase, iar cu reteaua CDMA aproape intreg teritoriul Romaniei.