Real a investit 24 mil. euro intr-un magazin la Ploiesti

Autor: Cristi Moga 09.12.2009

Reteaua de hipermarketuri Real, detinuta de grupul german Metro, va deschide astazi cel de-al 24-lea magazin al retelei in Ploiesti, in urma unei investitii de 23,8 milioane de euro, a anuntat compania.

Noul magazin, primul Real din Ploiesti, a fost construit in afara orasului, in localitatea Blejoi, si dispune de o suprafata de vanzare de 7.700 de metri patrati.

In cadrul magazinului vor lucra 280 de angajati si vor fi comercializate aproximativ 40.000 de produse, in timp ce parcarea va avea o capacitate de 550 de locuri.

Real a fost in acest an unul dintre cei mai activi retaileri de pe zona de food, inaugurand patru magazine noi, in urma unei investitii totale de circa 100 de milioane de euro. Incetinirea ritmului de investitii in retelele de hipermarketuri a fost determinata si de blocarea in acest an a constructiei a numeroase centre comerciale.

Real Hypermarket Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 718 de milioane de euro si pierderi de 55 de milioane de euro, cu 20 de magazine operationale. Principalul competitor al Real pe segmentul hipermarketurilor este grupul francez Carrefour, care are 22 de hipermarketuri si afaceri de peste un miliard de euro anul trecut.