Schoenherr l-a recrutat pe seful pe juridic al Petrom

Autor: Cristi Moga 09.12.2009

Firma austriaca de avocatura Schoenherr si Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori straini de pe piata locala, l-a recrutat pe Dan Costinescu, directorul departamentului juridic al companiei Petrom, cea mai mare companie din Romania.

"Dan Costinescu va deveni partener al Schoenherr de la 1 ianuarie 2010 si, alaturi de Sebastian Gutiu, va conduce grupul de litigii si arbitraj al firmei", au declarat reprezentantii casei de avocatura.

Costinescu are o experienta de peste zece ani in domeniul juridic si a asistat grupul Petrom in mai multe litigii, precum si in negocierea contractelor colective de munca.

Potrivit reprezentantilor Petrom, conducerea departamentului juridic al firmei va fi preluata de catre Luiza Tomescu.

Costinescu preluase pozitia de sef al departamentului juridic in cadrul Petrom in anul 2007, cand avocatul Marian Dinu, actualul managing partner al firmei DLA Piper, a parasit conducerea celei mai mari firme de pe piata locala, pentru a se intoarce in avocatura, la britanicii de la Linklaters.

Schoenherr este o firma cu aproximativ 50 de avocati in Romania, care a realizat incasari de 5,9 milioane de euro in 2008, potrivit informatiilor furnizate de firma anterior.

In acest an, majoritatea firmelor de avocatura au avut de suferit de pe urma scaderii activitatii in domeniile fuziuni si achizitii, real estate si finantari bancare. In acelasi timp, domenii precum litigii sau insolventa au solicitat mai multa asistenta juridica, astfel ca majoritatea firmelor de avocatura au incercat sa-si intareasca aceste departamente.

Unul dintre cele mai importante proiecte in care avocatii de la Schoenherr au fost implicati in acest an este asistarea fondului de investitii Enterprise Investors la achizitia retelei de supermarketuri Profi, cea mai mare tranzactie din retail in acest an, cu o valoare de 66 de milioane de euro.

Schoenherr a mai promovat in acest an un partener la nivel local, in persoana Narcisei Oprea, care coordoneaza departamentul de piete de capital al firmei din 2008.