Nelu Iordache, proprietarul Romstrade si Blue Air, vrea sa investeasca in Irak

Autor: Diana Tudor Stoica 09.12.2009

Nelu Iordache, omul de afaceri care detine compania aeriana Blue Air si firma de constructii Romstrade, intentioneaza sa demareze anul viitor mai multe proiecte de investitii in Irak dupa ce s-a intalnit in ultimele doua zile cu mai multi oficiali ai acestei tari.

"|n ultimele doua zile si jumatate ne-am intalnit cu prim-ministrul regiunii Kurdistanului Irakian, cu ministrul constructiilor, ministrul comunicatiilor, seful autoritatii pentru investitii si presedintele parlamentului local. Am analizat oportunitatile de investitii si de cooperare si am descoperit ca exista potential atat pentru firmele private cat si pentru a intari legaturile dintre Romania si Irak", a declarat Gheorghe Racaru, director de strategie al grupului de firme detinute de Nelu Iordache pe plan local.

Racaru nu a dat mai multe detalii cu privire la proiectele pe care intentioneaza sa le dezvolte in Irak si nici asupra bugetului minim de investitii, insa a mentionat ca au discutat proiecte de investitii atat in domeniul constructiilor de drumuri si in cel al transportului aerian cat si in alte segmente de piata. "Pana la finalul saptamanii vom decide care vor fi proiectele pe care le vom dezvolta", a adaugat Racaru.