Tuca Zbarcea se asociaza cu un fost ambasador si deschide un birou in Madrid

Autor: Cristi Moga 10.12.2009

Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, cea mai mare firma de pe piata locala in functie de veniturile incasate in 2008 (18,5 milioane de euro), va deschide saptamana viitoare primul birou in afara tarii, la Madrid, in asociere cu fostul ambasador al Spaniei la Bucuresti Pablo Garcia-Berdoy.

Ambasadorul Spaniei din perioada 2005 - 2009, impreuna cu avocatul Jaime Fuster, fost managing partner al firmei spaniole Garrigues pentru Europa Centrala si de Est, au fondat recent o firma de consultanta in capitala Spaniei, care s-a asociat cu avocatii locali pentru a infiinta firma Tuca Zbarcea & Asociatii si Fuster Garcia-Berdoy, care isi propune a fi o punte a investitorilor spanioli catre Romania.

"Dorinta noastra este sa devenim punctul de legatura intre interesele comunitatii de afaceri din peninsula iberica si oportunitatile investitionale pe care Romania le ofera si care, avem convingerea, vor deveni mult mai numeroase odata cu iesirea din criza economica", spune Florentin Tuca (foto), managing partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

In urma cu mai bine de un an, una dintre cele mai mari firme spaniole de avocatura - Garrigues - a intrat pe piata locala printr-o fuziune, targetand, de asemenea, cea mai mare parte a investitorilor spanioli, prezenti in Romania in special in domeniul constructiilor si imobiliarelor, dar si al energiei.

Printre clientii spanioli cu care Tuca Zbarcea lucra deja pe piata locala se numara firme precum GED, Grupo Prasa, Hercesa, Volumetric sau Sedesa, precum si banca La Caixa. Singura prezenta a unei firme romanesti in strainatate pana la ora actuala era reprezentata de birourile din Austria, Elvetia si Cipru ale firmei Bostina & Asociatii.