CARTEA PENTRU ORICINE/ Enigme, ghicitori si iluzii

Autor: Stelian Turlea 15.12.2009
Ivan Moscovich
Marea carte a jocurilor mintii
Probleme creative de logica, geometrie si modele matematice
Editura Litera International
Introducere de Ian Stewart. Ilustratii de Tim Robinson. Traducere din limba engleza - Graal Soft-Integrated Translation Services.
O carte minunata dedicata oricarui om dornic, indiferent de varsta, sa-si testeze si intareasca mintea cu jiocuri matematice din ce in ce mai complicate. "Din experienta mea, spune autorul, o simpla prezentare a unei idei matematice in general nu reuseste sa produca o impresie durabila. Pe de alta parte, jocurile interactive si problemele distractive pot face inteligibile si cele mai sofisticate concepte. Jocurile mintii sunt proiectate pentru a permite accesul la multe idei, in diferite contexte si la diferite niveluri." In felul acesta, cartea de fata devine o provocare si o sursa de inspiratie. Cuprinde: probleme de matematica, enigme logice, ghicitori si iluzii optice, probleme originale si adaptari dupa clasici.
Autorul, Ivan Moscovich, este un creator de probleme matematice si artist. Cartile sale au fost publicate la edituri de prestigiu din Statele Unite si Europa si au ajuns mereu bestselleruri. Este considerat unul dintre cei mai inovatori creatori din industria de jocuri si in grafica pe calculator.

"Sunt indragostit de jocuri. In ultimii patruzeci de ani am colectionat, dezvoltat si inventat mii si mii de probleme, jucarii, enigme, jocuri, expuneri interactive, carti sau ce vor mai fi fost ele. Unul dintre motivele pentru care sunt asa de pasionat de jocuri este acela ca sunt convins ca ele ne pot schimba modul de gandire. Ele ne pot face mai inventivi, mai creativi, mai artistici. Ele ne pot permite sa vedem lumea cu alti ochi. Ele ne deschid orizontul catre noi universuri. Ele ne reamintesc sa ne distram. De aceea am scris aceasta carte."