Oltchim anunta vineri "cel mai mare eveniment de pe piata de fuziuni si achizitii din Romania anului 2009"

Autor: Andrei Chirileasa 15.12.2009

Tranzactia prin care combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va prelua firma Petrochemical Arges, care detine activitatile de petrochimie de la rafinaria Arpechim Pitesti, deţinuta de Petrom (SNP), ar putea fi anuntata la finele acestei saptamani.

Presa a fost invitata vineri la o conferinta de presa organizata de Oltchim "cu ocazia anuntarii celui mai mare eveniment de pe piata de fuziuni si achizitii din Romania anului 2009". La eveniment vor participa directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, si directorul financiar, Alexandru Bucsa.

Reprezentantii Oltchim nu au dorit sa ofere informatii suplimentare pe aceasta tema.

Oltchim negociaza de la inceputul acestui an cu petrom preluarea activitatilor de petrochimie de la Arpechim, dupa ce la finele anului trecut Petrom a sistat livrarile de materie prima catre Oltchim. Combinatul a inregistrat pierderi tot mai mari in ultimii ani si a apelat la garantia statului pentru un credit necesar incheierii tranzactiei. Eximbank a acordat Oltchim o garantie de circa 50 mil. euro, care este insa sub investigatie la Comisia Europeana.

Actiunile Oltchim au crescut in sedinta de marti cu 15%, la 0,253 lei, capitalizarea companiei fiind de 17,8 mil. euro.