Vanzarile Apple din Romania au scazut la 8 mil. euro

Autor: Andrei Constantinescu 15.12.2009

Apcom Romania, unicul importator oficial de produse Apple pe piata locala, a estimat o scadere de 15-18% a cifrei de afaceri, de la 10 milioane de euro, raportata anul trecut, la 8 mil. euro pentru anul curent.

"Cu privire la vanzari, raportul dintre iPod si MacBook-uri s-a schimbat, proportia fiind de 30% la 70%, comparativ cu anul trecut cand raportul era de 40% pentru iPod-uri si 60% pentru MacBook-uri", a declarat pentru ZF Zsolt Kadar, marketing manager al distribuitorului Apcom. "Unul din motivele pentru care a crescut raportul in favoarea MacBook-urilor este faptul ca au scazut campaniile publicitare cu iPod-uri", a adaugat el.

Anul acesta, Apple a deschis primul centru educational autorizat de training la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, care ofera cursuri gratuit studentilor din cadrul universitatii. Cursurile sunt deschise si publicului. Spre exemplu, un modul de curs prin care se invata lucrul cu programul de editare video Final Cut poate costa intre 1.000 si 1.500 de euro, durata fiind intre doua saptamani si o luna.