Miscare surpriza: Tiriac aduce un fost sef al Cobalcescu la conducerea retelei de dealeri auto

Autor: Bogdan Alecu 15.12.2009

Silviu Docan, fostul director general al companiei AutoCobalcescu - dealer Renault, Nissan si Dacia, va prelua de la 1 ianuarie conducerea TiriacAuto, divizia de retail auto a Tiriac Holdings cu afaceri de aproape 600 mil. euro in 2008, controlat de omul de afaceri Ion Tiriac.
Docan va fi in subordinea lui Dragos Draghici, directorul operatiunilor auto dezvoltate de Tiriac Holdings.
"Silviu Docan se va alatura echipei Tiriac Holdings incepand cu data de 1 ianuarie, in functia de director general al TiriacAuto.
Principala sa indatorire este coordonarea si dezvoltarea strategica a tuturor activitatilor retelei de distributie si service din cadrul TiriacAuto", a declarat Cristina Munteanu, director de comunicare al Tiriac Holdings.
Divizia TiriacAuto este alcatuita din 40 de dealeri care comercializeaza marcile Ford, Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover, smart, Chrysler, Jeep, Dodge, Hyundai si Mitsubishi.
Mutarea facuta de Grupul Tiriac este oarecum surprinzatoare, in conditiile in care Silviu Docan nu este printre cei mai vizibili executivi din industria auto, insa Ion Tiriac declara in septembrie la Craiova ca nu trebuie sa aduca neaparat expati care sa-i conduca businessul.
Anterior functia de director general al TiriacAuto a fost detinuta de Catalin Gavra, unul dintre cei mai cunoscuti manageri din auto, iar ulterior, din luna iulie a acestui an, Viorel Eremia a devenit director general interimar al diviziei de dealeri. "Viorel Eremia isi va continua activitatea profesionala in cadrul TiriacAuto Brasov in calitate de director general, unde va reveni incepand cu data de 1 ianuarie", au subliniat oficialii Tiriac Holdings.
Silviu Docan a condus activitatile de taxi si cele de vanzari de masini ale AutoCobalcescu intre 2002 si toamna acestui an.
Pentru 2009 compania estima o cifra de afaceri de 22 mil. euro si avea aproape 600 de angajati.
Tiriac Holdings, grupul care reuneste toate afacerile miliardarului din auto, banci, asigurari si imobiliare, a inregistrat la nivelul anului trecut afaceri de peste
1,4 miliarde de euro.