Afacerile Arcom s-au prabusit in era Becali. Cum comentati?

Autor: Catalin Lupoaie 21.12.2009

Compania de constructii Arcom, controlata de omul de afaceri George Becali, si-a redus puternic activitatea anul acesta, din cauza lipsei de contracte noi, iar cifra de afaceri a scazut de patru ori, sub 10 mil. euro, in timp ce numarul de angajati a ajuns la 77 de persoane, de sase ori mai putin ca in 2008.
Compania a fost preluata anul trecut de catre George Becali, patronul echipei de fotbal Steaua, si de atunci Arcom nu a mai castigat contracte importante pe piata constructiilor si s-a focusat doar pe proiectele imobiliare ale omului de afaceri. Insa din cauza crizei, Becali a oprit dezvoltarea proiectelor imobiliare si Arcom a fost la un pas sa intre in insolventa.
"Compania va construi doar proiecte pentru George Becali si vom avea un nou inceput din 2010. Anul acesta am facut curatenie si am redus numarul de angajati la minimum, mai mult de atat nu putem sa reducem daca vrem sa avem de unde sa crestem", a declarat pentru ZF unul dintre membrii Consiliului de Administratie al Arcom, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Conducerea Arcom vrea sa se reorienteze catre pietele externe, cum ar fi in Emiratele Arabe Unite sau Irak.