20 de ani de la Revolutie: Reporteri CNN despre Romania: Tranzitia s-a incheiat, de vreme ce ati intrat in UE

Autor: Iulian Anghel 22.12.2009

Directia urmata de Romania dupa Revolutia din 1989 este diferita de cea a altor tari din regiune. Aici zvonurile au avut, alaturi de duritatea regimului, rolul lor in declansarea Revolutiei din urma cu 20 de ani, crede reporterul CNN, Fionnuala Sweeney, aflata in aceste zile la Bucuresti de unde transmite live materiale si interviuri despre revolutia romana din urma cu 20 de ani.
Sub genericul "Toamna schimbarii", cel mai important canal de stiri din lume a realizat o serie de reportaje si documentare despre caderea comunismului in Europa, ultima "halta" fiind Romania.
"Motivele declansarii Revolutiei in Romania au fost foarte diferite comparativ cu celelalte tari europene. In Romania, zvonurile au contribuit la declansarea Revolutiei si la ceea ce s-a intamplat in urma cu 20 de ani", a sustinut ieri, la Bucuresti, intr-o conferinta de presa, Fionnuala Sweeney, cea care a realizat seria de reportaje "Toamna schimbarii".
Pe de alta parte, Deborah Rayner, editor-sef al CNN International, a opinat ca, intr-un anume fel, tranzitia din Romania s-a incheiat ("desi sunt inca lucruri de facut"), de vreme ce tara a fost integrata in Uniunea Europeana si NATO.
"Noi aratam Romania cea noua, aratam progresele ei. Este important ca CNN transmite acest mesaj unei audiente ridicate, o audienta de elita din Europa si Asia, dar in special din Europa", a sustinut, la randul sau, in conferinta, Sylvain Roger, director de vanzari pentru Europa, CNN International.