Administratorul unui fond american de investitii va castiga 2,5 mld. dolari anul acesta

Ziarul Financiar 22.12.2009

David Tepper, administratorul fondului american de investitii Appaloosa Management se pregateste pentru incasarea unei cote de profit de circa 2,5 miliarde de dolari anul acesta, dupa ce a pariat masiv pe revenirea cotatiilor unor banci precum Citigroup si Bank of America, scrie Times.

Appaloosa a facut un profit de circa 7 miliarde de dolari anul acesta, conform cotidianului Wall Street Journal, din care Tepper va primi mai bine de o treime, cel mai mare castig al unui angajat in ultimii ani.

Fondul Appaloosa, specializat in actiuni ale companiilor cu probleme, a investit in sectorul bancar in februarie si martie, dupa ce Trezoreria americana a anuntat planuri de a sustine sectorul financiar prin preluarea de titluri preferentiale. Investitorii renuntau, in perioada respectiva, la detinerile din sectorul bancar, ca urmare a temerilor ca statul va fi nevoit sa nationalizeze marile institutii financiare, ca Citigroup. Recuperarea rapida a actiunilor financiare a contribuit la o crestere cu 120% a fondului de investitii din ianuarie pana la inceputul lunii decembrie. Activele au ajuns la 12 miliarde de dolari.