Cosmote lanseaza un portal mobil cu acces nelimitat la net

Autor: Adrian Seceleanu 22.12.2009

Clientii Cosmote pot citi direct de pe telefon stiri, informatii despre vreme sau cursul valutar si ultimele noutati postate de parteneri pe retele sociale precum Facebook si Twitter prin portalul web web'n'walk lansat ieri, si care poate fi accesat pentru 0,49 euro pe zi sau 2,99 euro pe luna.
Pe langa stirile furnizate direct prin portal, preluate, spre exemplu, de la Ziarul Financiar sau Mediafax, clientii pot intra si pe alte site-uri prin intermediul browserului de pe mobil fara a plati nimic in plus. Spre exemplu, un client poate accesa contul de mail de pe Yahoo sau Gmail sau un alt site internet. Pana la 31 ianuarie 2010, clientii Cosmote au acces nelimitat si gratuit la internet de pe mobil cu noul serviciu web'n'walk.
Portalul web'n'walk functioneaza cu o versiune adaptata a browserului Opera Mini. Utilizatorii trebuie doar sa aiba un telefon compatibil si sa isi activeze serviciul. In prezent, serviciul este compatibil cu peste 50 de modele de telefoane din portofoliul Cosmote.
"Internetul mobil si descarcarile de continut se bucura de un nivel de utilizare si popularitate in crestere in randul clientilor. Utilizatorii sunt interesati cu precadere de informatii referitoare la stiri, vreme, site-uri cu informatii utile, pe care le-am inclus in recomandarile noastre de aplicatii tip widget, disponibile in prima etapa de dezvoltare a serviciului. Vom continua sa extindem si sa imbunatatim web'n'walk, adaugand mai mult continut relevant pentru toate categoriile de utilizatori", a declarat Gabriel Ionita, Senior Product & Services Development Manager al Cosmote Romania.

Nemtii sunt mai implicati decat s-a crezut in Cosmote Romania
Lansarea serviciilor BlackBerry la inceputul lunii si a acestui portal marcheaza inceputul eforturilor Cosmote de a recupera decalajul fata de Orange si Vodafone pe segmentul de date si continut pe mobil, pe care operatorul elen a pierdut teren in ultimii ani din cauza absentei unei licente 3G. De altfel, desi a cumparat Zapp, Cosmote inca lucreaza la integrare si ofera aceste servicii la o viteza a transferului de date de cateva ori mai mica decat Orange si Vodafone - problema care va fi "remediata" probabil in prima jumatate a lui 2010. Orange si Vodafone au deja de mult timp propriile portaluri web pe care ofera diferite tipuri de continut, si la care clientii au acces la viteze mult mai mari, prin reteaua 3G. Abesenta acestor servicii se traduce, pentru Cosmote, in venituri mai mici si o marja redusa de profit.
Insa, pe de alta parte, Cosmote are in spate si cel mai mare operator telecom din Europa - Deutsche Telekom, iar nemtii sunt deja puternic implicati in ceea ce face Cosmote in Romania, au precizat, in premiera, reprezentantii operatorului elen. "web'n'walk este primul produs Cosmote Romania adaptat din portofoliul T-Mobile si este rezultatul sinergiilor comerciale existente intre Grupul Cosmote si Deutsche Telekom. T-Mobile a fost primul operator din Europa care a introdus internet nelimitat pe telefonul mobil", au precizat oficialii Cosmote Romania.