Personalitatea anului 2009 in viziunea BUSINESS Magazin: FMI

Ziarul Financiar 23.12.2009

Hulit si in anii '90, si acum, Fondul Monetar International a ajuns din nou sa conduca de facto Romania. O retrospectiva a economiei in 2009 nu poate sa nu inceapa de la aceasta realitate.

Acum doi ani, cand BUSINESS Magazin alegea pentru prima data "Personalitatea anului" in ultima editie din decembrie, era vorba de un erou al cresterii economice: alungat din tara de lipsa de oportunitati, Capsunarul plecase in strainatate si trimitea bani acasa, sustinand astfel economia. |n 2008, cu o criza financiara care deja fortase usa, personalitatea anului era Mugur Isarescu, singura figura din sfera puterii cu un discurs coerent si o politica rationala. Si Capsunarul, si Isarescu sunt personaje prin excelenta controversate, neintelese, in jurul carora s-au construit legende si s-a consumat mult sentiment.

Aceeasi e si situatia din 2009, cand alesul nostru este FMI, un alt erou colectiv, pe care, din pacate sau probabil din fericire, il consideram drept adevaratul conducator al tarii si singurul in masura sa impuna in Romania programe fiscale mai lungi de-o campanie electorala.

Cititi mai multe despre personalitatile anului 2009 pe www.businessmagazin.ro.