Octavian Badescu iese din afacerea More Results Marketing

Autor: Cristina Roşca 23.12.2009

Omul de afaceri Octavian Badescu, unul dintre cei mai vizibili antreprenori de pe piata locala de curierat, a vandut participatia de 22% pe care o detinea in cadrul companiei de marketing direct, More Results Marketing, catre Gina Burghiu, actualul director executiv al companiei.
Actionarul majoritar ramane insa Bogdan Nicolae, cu o participatie de 78%, potrivit informatiilor oferite ZF de Octavian Badescu.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa Octavian Badescu afirma ca "pentru mine este un exit rezonabil".
La sfarsitul anului 2006 Badescu vindea participatia de 25% pe care o detinea in cadrul firmei de curierat Alo Curier unde ocupa si pozitia de director general. Despre valoarea acestei tranzactiei, actualul vicepresedinte al Asociatiei Operatorilor de Curierat din Romania spune ca "nu este una semnificativa" si ca este de "cinci cifre in euro".
"Am renuntat la acea afacere pentru ca au existat diferente de viziune intre mine si actionarul majoritar", afirma Badescu.
Inca din 2004, anul de infiintare a More Results Marketing, Badescu a intrat in aceasta afacere. Compania, care ofera servicii integrate de marketing direct, va avea in acest an, potrivit estimarilor, o cifra de afaceri de aproximativ 500.000 euro, iar marja de profit se va situa intre 5 si 10%.
Octavian Badescu ramane actionar in doua companii, respectiv Delivery Solutions, care opereaza in domeniul curieratului si Retailplus Eastern Europe, ce activeaza pe piata de retail audit. In 2009, Delivery Solutions ar putea obtine o cifra de afaceri de aproximativ 700-800 mil. euro, similara celei a Retailplus Eastern Europe - care auditeaza factorii care influenteaza vanzarile pentru companiile din domeniul FMCG, potrivit lui Badescu.
"Pentru 2010 vizam depasirea pragului de un milion de euro cifra de afaceri pentru fiecare dintre aceste companii", marturiseste omul de afaceri. El mai adauga ca studiaza si posibilitatea "generarii unui proiect antreprenorial nou" in viitor, pe zona online, despre care spune ca nu poate oferi in prezent mai multe informatii.