Afacerile diviziei de IT a Siemens au stagnat

Autor: Laurentiu Cotu 23.12.2009

Compania Siemens IT Solutions and Services PSE RO (Program and System Engineering) din Brasov, furnizor de servicii si aplicatii informatice, a anuntat ca va incheia anul in curs cu un volum de afaceri similar cu cel realizat anul trecut. Cifra de afaceri realizata de compania brasoveana in 2008 a fost de 59,79 mil. lei (aproximativ 16,3 mil. euro).
"Anul 2009 a fost momentul de consolidare a afacerii Siemens in conditiile in care pietele au trecut printr-un proces de contractie. Divizia de telecomunicatii si-a consolidat pozitia, ca furnizor de solutii si servicii, am achizitionat proiecte in domeniul medical si am realizat proiecte de cercetare atat pentru diferite institutii romanesti de cercetare, cat si in cadrul programelor Uniunii Europene", a declarat pentru ZF Transilvania Lucian Valentin Moleavin, directorul de marketing si comunicare al companiei.
Compania este memba a grupului Siemens IT Solutions and Services PSE, o divizie de cercetare si dezvoltare din cadrul concernului german Siemens. Firma din Brasov furnizeaza servicii in domeniul tehnologiei informatiei si al telecomunicatiilor.
Partenerii de afaceri ai firmei brasovene sunt din domeniul telecomunicatiilor fixe si mobile, solutiilor hardware si software, sistemelor de monitorizare energetica, managementul institutiilor publice, sistemelor de securitate, automatizari, transporturi, sectorul medical. Compania realizeaza totodata know-how tehnic pentru dezvoltarea produselor concernului Siemens, printre clientii firmei din Brasov fiind si companiile Nokia Siemens Networks, Infineon si Fujitsu Siemens Computers. "Perioada urmatoare de timp va aduce o selectie a jucatorilor din piata si vor rezista doar acele companii care reusesc sa gaseasca resurse si sa se organizeze in momente dificile. Situatia economica globala manifesta tendinte de revenire chiar daca este inca afectata de criza", a spus Lucian Valentin Moleavin.
Siemens IT Solutions and Services PSE RO si-a majorat la inceputul anului capitalul social cu 800.000 de euro in vederea continuarii planului de investitii si a dezvoltarii afacerilor pe plan local, reprezentantii companiei spunand ca s-a pastrat in continuare aceeasi structura a actionariatului, respectiv Siemens AG Osterreich cu 99,75% din titluri si Siemens SRL, cu 0,25% din actiuni. Siemens IT Solutions and Services PSE RO este o companie de dezvoltare software a concernului german Siemens, domeniul de activitate incluzand dezvoltarea si integrarea de sisteme, suport tehnic in domeniul IT&C, energie si solutii de dezvoltare.
"In urmatoarea perioada de timp dorim sa consolidam pozitia companiei, nu am disponibilizat angajati, fluctuatiile de personal incadrandu-se in limitele obisnuite", a spus directorul de marketing si comunicare al companiei. Compania a fost infiintata in anul 2001 si are sediul central in Brasov, Siemens detinand si un centru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca. Compania are in momentul de fata 390 de angajati, iar 90% din clienti sunt diviziile concernului german Siemens.