Marex Braila: Lipsa de finantare este principala problema cu care ne confruntam

Autor: Diana Tudor Stoica 27.12.2009

Grupul de companii Marex din Braila, unul dintre cei mai mari producatori de alcool si carne de porc de pe plan local cu afaceri de 81 mill. euro in 2008, a sistat anul acesta investitiile in productie si toate activitatile pe care le derula in industria constructiilor, prin intermediul companiei Best Construct, pe fondul lipsei de creditare.

"Dupa sase ani in care am realizat investitii de peste 60 milioane de euro pentru a transforma Marex intr-un business integrat, suntem in situatia sa intrerupem continuarea acestor programe din lipsa creditarii, si mai ales sa pierdem si banii pe care i-am putea primii de la noile programe FEADR (n.red.- Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala)", a declarat Marin Moraru, directorul general si actionarul Marex Braila.

Reprezentantii companiei declarau la inceputul acestui an ca intentioneaza sa investeasca in 2009, prin intermdiul fondurilor europene si a programelor Sapard, intr-o statie de biogaz, a unei instalatii de biodiesel cat si in capacitati de productie pentru prelucrarea carnii proaspete si cresterea porcilor.

Grupul Marex, este controlat de sotii Marin si Elena Moraru si este format din companiile Marex, Stejar Prodimpex, Vegetal Trading si Best Construct.