15 retinuti in dosarul armelor furate de la unitatea militara din Ciorogarla

Ziarul Financiar 28.12.2009

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, luni, cererea procurorilor de emitere a mandatelor de arestare preventiva pentru 15 persoane care au fost retinute dupa audierile care au avut loc la sediul DIICOT in dosarul privind tainuirea furtului de arme de la unitatea militara de la Ciorogarla, informeaza Mediafax.

Cele 15 persoane retinute sunt acuzate de trafic international de droguri de mare risc, initierea si sprijinirea unui grup criminal infrational organizat, precum si de savarsirea de infractiuni legate de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, au declarat, luni, surse oficiale.

In plus, fata de aceste infractiuni, sase dintre cele 15 persoane - printre care fratii Eugen si Adrian Preda - sunt acuzate si de furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

Ordonantele de retinere pentru cele 15 persoane au fost emise dupa auderile desfasurate duminica si in noaptea de duminica spre luni, la sediul Directiei de Investigare a Crimei Organizate si Terorism (DIICOT).

Anchetatorii au gasit, duminica, peste 30 de arme din cele disparute in urma cu un an de la unitatea militara Ciorogarla. Printre acuzati in cazul armelor sunt si Alin Viorel Caca, si schiorul Dan Stinghe, la domiciliile carora anchetatorii au descins duminica dimineata.

Mai multe despre retinerea celor 15 persoane in conexiune cu furtul de arme de la unitatea militara din Ciorogarla cititi pe www.mediafax.ro.