Petre Toba: Armele gasite sunt in stare de functionare, nu au fost folosite pana in prezent

Ziarul Financiar 28.12.2009

Armele gasite in urma perchezitiilor din cadrul anchetei privind furtul de la unitatea de la Ciorogarla sunt in stare de functionare si nu au fost folosite pana in prezent, fiind furate fara munitia aferenta, a declarat luni, inspectorul general al Politiei Romane, Petre Toba, informeaza Mediafax.

Petre Toba a spus ca, dupa comiterea faptei, politia a alocat resurse importante materiale, logistice si umane pentru solutionarea cazului.

Toba a precizat ca, imediat dupa cercetarea de la fata locului, urmele au fost examinate, pentru probele genetice fiind efectuate comparatii cu peste 10.000 persoane, au fost realizate expertize diverse, sute de analize de laborator pentru 500 de urme si microurme, costurile din punct de vedere criminalistic ridicandu-se la aproximativ 50.000 euro.

Dupa furtul armelor, autorii au luat masuri de conservare a acestora si le-au ascuns, ulterior armele au fost scoase, demontate, iar seriile au fost polizate, pentru ca armele sa nu fie identificate, a explicat Toba. Mai multe despre furtul armelor de la unitatea militara din Ciorogarla cititi pe www.mediafax.ro.