Silver Mountain: E greu sa vinzi locuinte neterminate

Autor: Cristi Moga 04.01.2010

Reprezentantii companiei INR Management, controlata de omul de afaceri Dan Fischer, spera ca pana la sfarsitul acestui an sa finalizeze primele blocuri din ansamblul rezidential Silver Mountain, aflat in constructie in Poiana Brasov, cu o intarziere de doi ani fata de termenele anuntate initial, din cauza intarzierii cu care a fost obtinuta finantarea bancara.

"Lucrurile s-au asezat dupa obtinerea finantarii. Suntem cu proiectul in derulare, dar perioada de iarna nu permite un volum prea mare de lucrari, astfel ca se lucreaza in special la finisajele din primele doua blocuri. N-am mai incercat in aceasta perioada sa vindem apartamente deoarece este greu sa vinzi acum locuinte nefinalizate. Ne concentram pe constructie, iar dupa finalizare cred ca vanzarile vor fi mai bune", a declarat Anca Rusu, director operational al firmei INR Management.

Compania construieste in prezent 230 de apartamente in patru blocuri, dintre care aproximativ jumatate au fost precontractate.

INR a obtinut in toamna trecuta un credit de la BCR pentru constructia primei faze a proiectului, valoarea vehiculata a finantarii fiind de 75 de milioane de euro.

"In primele doua blocuri, la care se lucreaza la finisaje, au fost vandute 80% din apartamente, iar in urmatoarele doua blocuri, aflate la stadiul de structura, au fost vandute 20% din locuinte. Am avut si cazuri individuale, in care anumiti cumparatori au renuntat la achizitia de apartamente din cauza problemelor, dar nu este un fenomen de masa", a mai spus Rusu.

Proiectul este derulat pe un teren de 26 de hectare, unde mai este prevazuta si constructia unui hotel care va fi operat sub brandul Radisson, precum si o noua faza rezidentiala. Reprezentantul INR nu a dorit sa ofere informatii noi privind preturile apartamentelor.

Potrivit datelor disponibile, in 2008 cea mai ieftina locuinta din proiect - un studio de 60 de metri patrati construiti - costa 163.000 de euro plus TVA.

"Preturile apartamentelor le discutam cu fiecare dintre potentialii cumparatori. In acest proiect nu vindem metri patrati de locuinta", a mai spus reprezentantul INR.

Intregul proiect prevede constructia a circa 1.100 de locuinte in 23 de blocuri. In imediata apropiere dezvoltatorii intentioneaza sa construiasca un teren de golf cu 18 gauri, in urma unei asocieri in participatiune cu Primaria Brasov.