Intr-un ansamblu nou de locuinte au aparut fisuri

Autor: Cristi Moga 05.01.2010

In parcarea subterana a ansamblului rezidential Rasarit de Soare din cartierul bucurestean Titan au fost semnalizate fisuri de catre proprietarii proaspat mutati, la doar cateva saptamani de la finalizarea proiectului care cuprinde 988 de apartamente.

Ansamblul a fost finalizat in luna noiembrie a anului trecut de catre firma Conarg Real Estate, controlata de omul de afaceri Valentin Visoiu, care a mai realizat in Bucuresti si ansamblul Quadra Place din Militari.

"In urma cu cinci saptamani am identificat o serie de fisuri in parcarea subterana a blocului, dupa care proprietarii au semnalat ca acestea au corespondent in apartamentele de la parter. In ultimele saptamani am sesizat ca acestea au inceput sa se inmulteasca", a declarat Alexandru Codreanu, un inginer geo-fizician care a cumparat un apartament cu patru camere in proiect. Antreprenorul general al proiectului a fost firma Conarg Construct, parte a aceluiasi trust.

"Sunt niste fisuri normale, care apar in urma unor tasari. Le avem in urmarire, sunt masuratori care se fac. Am apelat la o firma specializata (INCERC - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor) care ne-a garantat ca fisurile sunt in standardele acceptate. In cazul in care vor evolua si mai mult, sunt metode prin care putem opri procesul", a declarat Romeo Cazanescu, directorul general al Conarg Real Estate.

Cumparatorii spun ca fisurile au aparut din cauza unui viciu de proiect, de executie sau ambele si spera ca eventualele reparatii sa fie realizate pe banii constructorului.

"Ce voi putea face eu este un studiu al terenului. Am facut pe 19 decembrie o sedinta cu 20 de proprietari pentru a lua la cunostinta de aceasta situatie. Eu inca nu m-am mutat in proiect", a mai spus Codreanu.

In luna decembrie a anului trecut, in cadrul ansamblului situat in imediata vecinatate a hipermarketului Auchan din Titan mai erau disponibile circa 200 de apartamente, cu un pret mediu de 1.000 euro/metrul patrat construit. Proiectul a implicat o investitie de 60 de milioane de euro si a fost finantat printr-un credit de la Raiffeisen.