Scandalul inceputului de an pe piata media din SUA: audientele slabe il scot pe Jay Leno din prime time

Ziarul Financiar 11.01.2010

Din cauza audientelor slabe, postul american de televiziune NBC a decis ca show-ul celebrului prezentator american Jay Leno sa fie scos din prime time si sa fie mutat din martie in vechiul slot orar, incepand cu ora 23.35. Emisiunea Jay Leno Show este difuzata in prezent de la ora 22.00. Aceasta masura va face ca Tonight Show, emisiunea prin care Leno s-a consacrat, sa inceapa de la ora 00.05, scrie The New York Times.

Cu toate ca show-ul a respectat ratingurile garantate de NBC advertiserilor, emisiunea a avut o medie de cinci milioane de telespectatori, iar managerii statiilor afiliate NBC au dat vina pe audienta redusa din acel interval orar pentru scaderea ratingurilor pe segmentul de stiri, in conditiile in care majoritatea veniturilor statiilor locale provin din acest gen de programe.

Statiile locale care transmit show-ul lui Jay Leno si care sperau ca acesta sa traga in sus si audientele emisiunilor de stiri care urmeaza dupa acesta, sunt nemultumite de faptul ca Leno este depasit de emisiunile rivale.

Decizia luata de NBC da peste cap strategia adoptata anul trecut atunci cand a decis reducerea costurilor prin inlocuirea serialelor cu show-ul lui Leno.