Shah Rouf pleaca de la Aviva dupa 3 ani

Autor: Angela Placinta 11.01.2010

Shah Rouf (foto), directorul general al Aviva Romania, grup prezent pe piata asigurarilor, a pensiilor private si cea de administrare a investitiilor, va pleca din companie la mijlocul lunii februarie, urmand sa preia conducerea subsidiarei Aviva din Sri Lanka.

Rouf (39 de ani), de origine indiana, a fost numit director general al Aviva Asigurari in octombrie 2006, dupa ce a fost director de distributie si marketing al subsidiarei din India a grupului britanic Aviva, dar si CEO al unei companii de asigurari de sanatate din Marea Britanie. Pana la numirea unui nou CEO, interimatul urmeaza sa fie asigurat de Janos Bartok, membru in consiliile de administratie ale Aviva Asigurari si Aviva Pensii si manager regional al grupului.

In 2006 primele brute subscrise de Aviva au fost de 64 mil. lei, iar in 2008 acestea au urcat la 107,6 mil. lei. In 2009 piata de asigurari de viata a scazut cu 10%. In primele noua luni din anul trecut subscrierile Aviva Asigurari au fost de 70 mil. lei.

Rouf a coordonat intrarea Aviva pe piata pensiilor private obligatorii in 2007. Fondul de pensii administrat de britanici avea la sfarsitul anului trecut circa 358.000 de clienti si active nete de 158,3 mil. lei, ocupand pozitia a cincea pe piata. Tot in perioada mandatului lui Rouf britanicii au preluat societatea de administrare a investitiilor Certinvest, care si-a schimbat numele in Aviva Investors.

"In ciuda conditiilor economice nefavorabile, nu exista nicio indoiala ca Romania este unul dintre motoarele de dezvoltare viitoare ale Europei. In acest context Aviva Europa va continua sa investeasca in cresterea operatiunilor Aviva din Romania", a declarat Rouf.