RED a luat finantare de la Immorent pentru un proiect de 8 mil. euro

Autor: Cristi Moga 11.01.2010

Compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital, proprietarul proiectului Armonia Center din Braila, inchis in vara anului trecut, a obtinut finantare de la Immorent Romania, o subsidiara a grupului austriac Erste, pentru finalizarea constructiei la centrul comercial Cadran din Husi.

Proiectul dezvoltat in orasul din nord-estul tarii va cuprinde 20 de magazine, printre care si un supermarket Penny Market, inaugurarea fiind programata pentru luna iunie a acestui an.

"Investitia in acest proiect se ridica la opt milioane de euro si vrem sa o repetam in mai multe orase din Romania deoarece consideram ca sunt peste 100 de localitati in tara care pot sustine o asemenea investitie", a declarat Christian Hiver, director de leasing in cadrul RED.

Reprezentantul companiei de dezvoltare imobiliara nu a precizat valoarea creditului obtinut, a carui semnare a avut loc in luna decembrie a anului trecut.

Proiectul va avea o suprafata totala construita de 4.500 de metri patrati, precum si 120 de locuri de parcare. Lucrarile de structura la cladire sunt aproape finalizate, iar cele arhitecturale vor incepe in aceasta luna, au mai spus reprezentantii companiei.

"Centrul este deja inchiriat in proportie de 50%. Mixul de shopping va include moda, articole de incaltaminte si imbracaminte, produse de sanatate si frumusete, alaturi de servicii bancare, de curatatorie sau clinici medicale", spun reprezentantii RED.

Compania se afla in negocieri pentru obtinerea finantarii necesare constructiei unui al doilea centru comercial sub brandul Cadran, care va fi realizat in Marghita, alte proiecte similare fiind vizate pentru orasele Slobozia si Miercurea Ciuc.

RED, companie controlata de fondurile de investitii Warburg Pincus si GED, este implicata pe piata locala in mai multe proiecte de centre comerciale sau mixte de mari dimensiuni, in orase precum Satu Mare, Baia Mare, Constanta sau Giurgiu, a caror dezvoltare a fost momentan incetinita sau oprita.

Investitorii au mai finalizat pe piata locala si proiectul Armonia Center din Arad, care a fost vandut fondului austriac de investitii Immoeast intr-o tranzactie semnata in 2007 si evaluata la 120 de milioane de euro. Al doilea proiect finalizat, cel de la Braila, a fost insa inchis in vara anului trecut, la doar noua luni de la inaugurare, din cauza nivelului scazut de trafic si a vanzarilor slabe inregistrate de retaileri.