Turneul celor sase natiuni la rugby va fi prima competitie sportiva transmisa 3D

Autor: Andreea Neferu 12.01.2010

Meciul de rugby dintre Anglia si Tara Galilor, din cadrul Turneului celor sase natiuni, va deveni prima transmisiune sportiva live in format 3D din Europa, a anuntat O2, sponsorul echipei engleze, citat de The Telegraph. Fanii acestui sport se vor putea bucura de experienta 3D in 40 de cinematografe din Marea Britanie, meciul urmand sa aiba loc pe 6 februarie. Partida dintre echipa engleza si cea irlandeza, programat pentru 27 februarie, va fi de asemenea difuzata in format 3D.

Turneul celor sase natiuni reuneste in fiecare an echipele de rugby ale Angliei, Frantei, Italiei, Irandei, Scotiei si a Tarii Galilor.

Anul acesta, transmisiile live 3D vor deveni o realitate pentru fanii sporturilor, in conditiile in care acestea vor putea fi urmarite nu numai in salile de cinema, ci si acasa. La Consumer Electronics Show, cel mai mare targ de IT&C din lume, o serie de companii au lansat saptamana trecuta televizoare 3D, in timp ce broadcasterul Sky a anuntat ca va introduce din 2010 servicii compatibile cu tehnologia 3D.