Wipro inchiriaza cu 650.000 de euro pe an birouri in Timisoara

Autor: Cristi Moga 12.01.2010

Filiala locala a companiei Wipro, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing si software din India, a semnat un contract pentru inchirierea unui spatiu de 4.500 de metri patrati in proiectul City Business Center (CBC) dezvoltat de compania Modatim in Timisoara, urmand sa devina cel mai important chirias al ansamblului de birouri.

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii de inchiriere semnate in ultimele 12 luni, compania indiana urmand sa devina cel mai important chirias al proiectului in care au fost finalizate pana in prezent doua cladiri de birouri, inchiriate catre Deloitte, UniCredit Tiriac Bank, IBM sau Pro TV.

"Am semnat contractul cu Wipro la sfarsitul anului trecut, intre Craciun si Revelion, iar per total cladirea trei este inchiriata 60%. Suprafata inchiriabila a cladirii este de 9.500 de metri patrati, iar termenul de livrare este 1 noiembrie 2010. Chiriile, in principiu, nu sunt mai mici decat in primele doua cladiri pentru suprafetele mari, desi a fost o presiune din partea companiilor in ultima perioada", a declarat Ovidiu Sandor, presedintele firmei ModaTim Investments. Intermediarul tranzactiei a fost firma de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Investitia in cladirea de birouri se ridica la 11 milioane de euro, iar Wipro va plati o chirie medie de 13 euro/mp, respectiv circa 650.000 de euro anual. In cazul in care reprezentantii Modatim vor reusi sa inchirieze restul cladirii la acelasi nivel, veniturile anuale din exploatarea cladirii s-ar putea ridica la 1,4 milioane de euro.

Wipro a anuntat ca va prelua circa 460 de angajati ai companiei Alcatel Lucent in urma externalizarii unor activitati si pentru servicii de mentenanta. Compania indiana a ajuns spre sfarsitul anului trecut la 300 de angajati in Bucuresti, unde a anuntat ca va continua recrutarile si in acest an, cand ar mai trebui angajati 150 de oameni.

Modatim este o firma cu activitate si in industria confectiilor, pe locul fostei fabrici din Piata 700 din Timisoara fiind in prezent derulat proiectul de birouri City Business Center, dupa ce activitatea a fost mutata in afara orasului.