Gripa AH1N1 a facut 100 de victime in Romania. Ministerul Sanatatii pregateste vaccinarea copiilor

Autor: Ioana David 14.01.2010

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate patru decese cauzate de gripa AH1N1, ceea ce ridica numarul victimelor la 100. Pana acum s-au raportat in 6.386 de imbolnaviri.
Campania de vaccinare la adulti a demarat in luna decembrie, si potrivit ultimelor date disponibile au fost imunizate peste 500.000 de persoane.

Ministerul Sanatatii estimeaza inceperea campaniei de vaccinare a copiilor cu varste cuprinse intre 6 ani si 16 ani din februarie, "daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta va fi aprobat de catre Agentia Nationala a Medicamentului

"Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino, producatorul vaccinului deruleaza, in prezent testele clinice pentru aceste categorii de varsta. Campania de vaccinare in scoli va fi organizata impreuna cu Ministerul Educatiei, cele doua institutii colaborand la desfasurarea tuturor campaniilor de vaccinare realizate in Programul National de imunizare", au spus reprezentantii Ministerului Sanatatii.
Institutia precizeaza ca vaccinarea scolarilor si a celor din gradinite nu este obligatorie. Parintii vor fi consultati, solicitandu-se acordul in vederea vaccinarii.