Un investitor imobiliar da 350.000 de euro pe 51% din Codecs, o firma cu 2,5 mil. euro datorii

Autor: Alina Pahoncia 14.01.2010

Un om de afaceri din Constanta cu businessuri in zona imobiliara este in negocieri pentru a cumpara un pachet de 51% din Codecs, una dintre cele mai importante companii de training si consultanta de pe piata locala, pentru care va plati aproximativ 350.000 de euro, afirma surse din interiorul firmei. Sursele nu au precizat numele investitorului.

Omul de afaceri va face si o infuzie de capital de 0,8 mil. euro in companie si intentioneaza sa mentina conducerea actuala. Codecs are datorii de circa 2,5 de milioane de euro in prezent, din care 1,5 milioane de euro sub forma unui credit bancar, restul fiind datorii curente catre furnizori, mai spun sursele citate. In 2007, Codecs a contractat un credit de circa 2,7 mil. euro de la Eximbank pentru finantarea investitiei intr-o a doua cladire. Creditul a fost utilizat pentru achizitionarea unui teren de 590 mp in Capitala si constructia imobilului, cu o suprafata de 2.000 mp.

Sursele citate afirma ca in prezent compania mai are circa 25 de angajati, cea mai mare parte lucrand in cadrul Business School, care ofera programul de MBA al Open University Business School pe piata locala, in cadrul unui parteneriat exclusiv cu universitatea britanica care functioneaza inca de la infiintarea Codecs in 1993.

CEO-ul Codecs Adrian-Dan Babutan a confirmat ca exista negocieri pentru vanzarea unui pachet de actiuni, dar nu a dorit sa dea mai multe detalii.

Conform surselor citate, tranzactia ar urma sa se inchida in urmatoarele doua saptamani.

Vanzarea pachetului majoritar al Codecs evalueaza compania la aproximativ 700.000 de euro, de aproape 10 ori mai putin decat estimarile pe care le avansa in urma cu un an si jumatate fostul presedinte Catalin Ionescu, care a condus compania timp de 15 ani. El a parasit conducerea Codecs in toamna anului trecut, pentru a infiinta o alta companie de consultanta in HR, Eurocenter Management Newtwork, impreuna cu Giulio Hostina si Ioana Dragnea.

Catalin Ionescu, 48 de ani, este unul dintre actionarii care vor renunta la participatia de 14%.

Infiintata in 1993, Codecs este detinuta de 25 de actionari. In 2008, Codecs a avut afaceri de 5,3 milioane de euro.