Cum fac politicienii rusi rost de bani: O fotografie realizata de Dmitri Medvedev, vanduta la licitatie pentru 1,2 milioane de euro

Ziarul Financiar 17.01.2010

O fotografie realizata de presedintele rus Dmitri Medvedev a fost vanduta pentru suma de 51 de milioane de ruble (1,2 milioane de euro), unui om de afaceri apropiat sefului statului, la o licitatie care a avut loc sambata, la Sankt Petersburg, conform AFP.

Fotografia alb/negru, intitulata "Le Kremlin de Tobolsk" (un oras din Siberia occidentala), realizata de seful statului rus dintr-un elicopter, a fost cumparata de Mihail Zingarevici, patronul fabricii de lemn si hartie Ilim.

In anii 1990, pe cand era jurist, Medvedev a facut parte din consiliul de administratie al acestui grup.

"Opera lui Dmitri Anatolievici este profesionista si imi place mult", a declarat Zingarevici, prezent la Grand Hotel Europe, situat in centrul orasului Sankt Petersburg, unde a avut loc licitatia.

Fotografia a facut parte dintr-o serie de 29 de obiecte scoase la licitatie in interes caritabil, vandute pentru suma totala de 81,5 milioane de ruble (1,9 milioane de euro).

Banii obtinuti vor fi oferiti unui spital de copii, unui centru de dezintoxicare pentru persoanele alcoolice si unui program de ajutorare a veteranilor din cel de-Al Doilea Razboi Mondial.