Bunuri gajate de mai multe ori, executii in stil mafiot, fraude de 2 mil. euro, arestari

Autor: Mediafax 17.01.2010

Fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian - care a declansat unul dintre cele mai mari scandaluri financiare din Romania in 1995 - a fost arestat pentru 29 de zile pentru o frauda de doua milioane de euro, in urma unor operatiuni comerciale, emitand file cec sau bilete la ordin fara acoperire in numele unor societati fictive.
Sergiu Bahaian - lider al unei grupari specializate in fraude economice -, complicele sau Eduard Marculescu si alte doua persoane au fost duse ieri la Tribunalul Ialomita, cu propunerea de arestare preventiva intr-un dosar instrumentat de DIICOT Ialomita.
Potrivit reprezentantilor Tribunalului Ialomita, cei patru au fost adusi sub escorta din arestul Politiei Judetene, dupa ce sambata seara au fost retinuti de procurori pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, intr-un dosar privind infractiuni economice.
La sfarsitul saptamanii trecute, politisti din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, BCCO Bucuresti si BCCO Constanta, sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Bucuresti si birourile teritoriale Constanta si Ialomita, au reusit destructurarea grupului criminal organizat de anvergura coordonat de Sergiu Bahaian.
Potrivit DIICOT Constanta, membrii gruparii foloseau, pentru comiterea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, pe numele carora au fost infiintate circa 40 de societati comerciale, iar prin intermediul acestor firme au fost facute o serie de operatiuni comerciale constand in principal in achizitii de marfuri care erau achitate cu instrumente de plata fara acoperire in banca, in obtinerea in mod fraudulos a unor finantari prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si in achizitionarea in leasing a unor autoturisme.
Dupa ce isi indeplineau rolul, persoanele respective erau ucise, pana acum fiind identificate patru victime. Victimele gruparii infractionale conduse de Sergiu Bahaian sunt Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, primii ucisi fiind Cernat si Leonte, a declarat sambata seful DIICOT Constanta, Laurentiu Bratosin.

Un alt clan investigat, la Iasi

Liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alaturi de alte 29 de persoane, pus oficial sub acuzare de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi, care au facut duminica 47 de perchezitii domiciliare. Membrii grupului infractional organizat sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, victimele fiind exploatate sexual, obligate sa cerseasca sau sa comita furturi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta, infractiuni informatice si fraude economice, obtinand credite prin folosirea de acte false si persoane interpuse, racolate in acest scop.