Sindicalistii cer Guvernului sa perceapa taxe bancilor ca sa participe la criza

Ziarul Financiar 18.01.2010

"Cartel Alfa" solicita clasei politice ca in negocierile ulterioare cu FMI si in cadrul viitoarelor consultari intre decidentii politici ai Romaniei sa aiba in vedere ca nu numai cetatenii trebuie sa plateasca efectele crizei, ci si bancile, cerand introducerea taxei pe tranzactiile financiare, scrie Mediafax.

In apelul adresat clasei politice, Parlamentului, premierului si sefului statului, Comitetului Confederal al Confederatiei "Cartel Alfa" solicita sa se aiba in vedere faptul ca nu numai cetatenii trebuie sa plateasca "pentru consecintele unei crize de care nu sunt responsabili".

"In mod echitabil, sarcina salvarii din impasul economic ar trebui sa fie transferata in mod direct si bancilor. De aceea, introducerea taxei pentru tranzactiile financiare, ca modalitate de stopare a comportamentelor riscante ale bancilor, ar trebui sa devina o prioritate, nu numai a oficialilor europeni, a sindicatelor reprezentate de Organizatia Mondiala a Muncii, ci si a Guvernului Romaniei", se arata intr-un comunicat de luni al "Cartel Alfa". Cititi mai mult pe www.mediafax.biz