Un antreprenor cu afaceri in ambalarea condimentelor a investit 1,3 mil. euro intr-un hotel

Autor: Mirabela Tiron 19.01.2010

Cosmin Neagu, 40 de ani, care controleaza o firma de ambalare condimente in Capitala, cu afaceri estimate la 4 milioane de euro anul trecut, a investit alaturi de un alt actionar 1,3 mil. euro intr-un hotel cu 27 de camere in Moeciu, judetul Brasov.

"Constructia a inceput in urma cu doi ani, cand planuiam sa fac o cladire cu garsoniere. Insa avand in vedere ca a venit criza economica, am decis sa transform proiectul intr-un hotel de trei stele", a declarat Cosmin Neagu, unul dintre actionarii hotelului, alaturi de Petrisor Tanase, presedintele filialei Bucuresti a Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism. Cosmin Neagu controleaza firma Colonial din Bucuresti, care are ca obiect de activitate producerea de ambalaje pentru condimente. Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, compania a avut o cifra de afaceri de 4,1 milioane de euro in 2008 si un profit de 38.000 de euro, la un numar de 36 de salariati.

"Banii pentru investitia realizata in acest hotel au provenit in proportie de 50% de la banci, iar restul din sursele personale ale partenerului, dar si ale mele" a spus Cosmin Neagu, care a intrat in afaceri in 1992, cand a infiintat compania Colonial, potrivit aprecierilor lui. Hotelul de trei stele Nedeea Muntilor, situat in comuna Moeciu-sat Cheia, a fost deschis la inceputul anului, iar pana acum s-au cazat in special prietenii celor doi proprietari. Astfel, in medie, 19 camere din cele 27 au fost ocupate in prima luna a anului, dupa cum sustin proprietarii.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla, cu mic dejun inclus, este de 120 de lei (28 euro) de duminica pana joi si de 140 de lei de vineri pana sambata, potrivit reprezentantilor unitatii de trei stele. La subsolul hotelului Nedeea Muntilor a fost deschisa si o crama. Hotelul celor doi antreprenori a fost deschis intr-o perioada in care scaderea cererii din partea turistilor a dus la reducerea tarifelor de cazare cu peste 20% si la operarea unitatilor cu mai mult de jumatate din camere goale.