Asociatia Investitorilor cere lamuriri CNVM in cazul Amonil

Autor: Vlad Anastasiu 20.01.2010

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a solicitat lamuriri Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) in privinta stadiului in care se afla oferta publica de preluare la societatea Amonil Slobozia (AMO).

CNVM a transmis in noiembrie anul trecut o ordonanta potrivit careia doua societati din Belize, Zalois Ltd si Jovline Ltd actionau in mod concertat fata de emitentul Amonil inca din 2007 si care detineau peste 50,41% din drepturile de vot asupra companiei. In aceste conditii, companiile din Belize au fost sanctionate cu avertisement si erau obligate ca in termen de 15 zile de la instintare sa initieze o oferta lublica de preluare.

"Deoarece termenul limita pentru derularea ofertelor publice de preluare a fost depasit solicitam CNVM sa comunice masurile pe care le-a luat in acest caz pentru indeplinirea obligatiilor legale de catre actionarii Jovline Ltd Belize si Azlois Ltd Belize, impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, precum si sanctiunile emise in conformitate cu prevederile legale in vigaore", se precizeaza in comunicatul emis de AIPC.