Reactia unui cititor ZF la deschiderea Sun Plaza: "Incet-incet devenim oras de malluri, banci, shaormerii, farmacii si cazinouri". Ce parere aveti?

Autor: Cristi Moga 20.01.2010

Vestea ca cel mai mare mall din Bucuresti, Sun Plaza, va fi deschis intr-o luna a starnit reactii diverse, cele mai multe fiind impotriva deschiderii.

Desi noul mall este vazut cu ochi buni pentru ca acesta ar prelua din traficul celorlalte malluri, partea rea, in opinia unui cititor ZF este ca "incet-incet devenim oras de malluri, banci, shaormerii, farmacii si cazinouri".

Cei mai multi dintre cititori au considerat ca deschiderea noului mall nu va face decat sa aglomereze si mai tare traficul deja afectat de aglomeratia cladirilor de acest fel din Bucuresti: "Calea Vacaresti va deveni inpracticabila o data cu deschiderea acestui mall. Daca au investit 200 mil euro, nu puteau sa faca si un pod sau un pasaj? Solutia pe care au ales-o pentru accesul in mall este dezastruoasa, dar nu este decat vina statului roman, implicit a primariei, care nu trebuia sa le acorde autorizatie de constructie decat dupa ce rezolva problema accesului", scrie un "Sofer" pe site-ul ZF.

"Ziua munca si, dupa, consum, asa da viata!", este concluzia unui alt cititor.

Cel mai mare mall din Bucuresti e gata intr-o luna

Centrul comercial Sun Plaza, aflat in constructie in Piata Sudului din Bucuresti, va fi de luna viitoare cel mai mare mall de pe piata locala, cu o suprafata inchiriabila de 80.000 de metri patrati.

Procesul de constructie este in grafic, potrivit reprezentantilor companiei EMCT, dezvoltatorul proiectului de 200 mil. euro.

"Planul privind lansarea Sun Plaza in februarie este reconfirmat si ramane in picioare. Data efectiva de lansare va fi anuntata foarte curand, la momentul adecvat, in concordanta cu strategia comerciala si cea de comunicare", a precizat pentru ZF Michael Richard, directorul general al companiei franceze EMCT, dezvoltatorul proiectului detinut de firma austriaca Sparkassen Immobilien, subsidiara a grupului Erste.

Acesta urmeaza a fi al treilea mall inaugurat in cartierul Berceni din Capitala, unde mai sunt operationale proiectele Grand Arena si City Mall. Cele trei proiecte vor incerca sa atraga banii de cumparaturi ai celor peste 300.000 de locuitori din sectorul 4 al Capitalei, dezvoltatorii Sun Plaza mizand pe un trafic de 40.000 de oameni zilnic.

Printre chiriasii viitorului mall se numara companiile Cora, BauMax, Mobexpert, C&A, Inditex sau cinematograful Cinema City.